Hírek

II. Rákóczi szobor avatáson Csókakőn a Magyar Önvédelmi Mozgalom.

A Vértes meredek szirtjein, kősziklaként

álló Csókaői vár. Lábánál terül el

minden igazi hazafias lelkű ember nem

mindennapi zarándok helye a

Nagy -Magyarország tér.

Itt került sor egy újabb szobor avatásra

  1. 09. 25.-én II. Rákóczi Ferenc szobra is be került a

méltán híres park szobor nagyjai közé.

 

A mesteri alkotás méltó helyen áll a mesébe illő közeg látványába. Horthy Miklós, vagy a Kárpátok Őre szobor, esetleg a csendőr emlékmű, bármelyik említése megdobogtatja a nemzeti szíveket. Ezt csak tetézi a szépen kialakított park igényessége és a mesébe illő látvány, ahogy hegység és öreg erdeje körbe öleli a várat.

Nagyszerű kirándulóhely mindenkinek. A Vár ingyenes látogatható. Szépségével csak a várfalról kapott látvány vetekedik ahonnan belátni egészen a Bakony vonulatát.

 

 

A Magyar Önvédelmi Mozgalom is képviseltette magát.

A szobor avatás után Sikolya Krisztinának állítottak emléket egy emléktáblával és búcsúbeszéddel melyet Hanczik András Gárdista mondott el. A megemlékezés Kiss Gabriella szervezésében valósult meg. Sikolya Krisztina meghatározó női alakja volt a Nemzeti Oldalnak. Tettei, akarata és kiállása példa értékű lehet mindenki számára. Tragikus hirtelen halála ez egész nemzeti oldalt csapásként érte, búcsúztatójára rengetegen országszerte jelentek meg.

idézet Hanczik András szavaiból:

„Most, hogy a Csillagösvényre léptél egy űr maradt utánad, melyet ki viszonylag jól ki viszont kevésbé tudott feldolgozni. Megkaptad többek közt a „nemzet nagyasszonya” jelzőt is, melyet szerénységed okán nevetve utasítottál volna el életed folyamán s magam előtt látom, ahogy legyintettél volna a kezeddel.”

Nyugodjék békében!

további fotók:

forrás:

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=csokako.kozseg&set=a.4312575138850377

https://www.feol.hu/kultura/helyi-kultura/lelepleztek-ii-rakoczi-ferenc-szobrat-csokakon-5309153/?fbclid=IwAR3MWgQ9Vgeh5aESoLFM5kMFp4XE1i1mqPn0PvMo8DNJcUbVHZZzQn5La0g

https://www.facebook.com/csokako/

https://www.youtube.com/watch?v=ssam95XjRf4&t=692s

 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük