Hírek

Gyorsreagálású önkéntesek, köztük a MÖM egyik tagja, segítettek Rábapatonán a tűzoltásban.

Néhány híradás beszámolt róla, hogy Rábapatonán pénteken este teljesen kiégett egy lakóház melléképülete, a lángok a lakóház tetőszerkezetére is átterjedtek.
Viszont arról nem tesznek említést a hírekben, hogy a tűzoltók kiérkezése előtt a Magyar Önvédelmi Mozgalom tagja Takács Ottó, egy szolgálaton kívüli rendőr, és egy harmadik férfi kezdte meg a tűz oltását,
A három férfi éppen vacsorázott a közeli büfében, amikor szaladtak hozzájuk, hogy ég egy ház melléképülete és garázsrésze.
A segítségkérésre reagálva, azonnal sietve érkeztek a helyszínre, és első körben a háromgyermekes család tagjait helyezték biztonságba, majd egy slaggal megkezdték a tűz oltását, mindeközben értesítették a hatóságokat és megkezdték az értékek mentését is.
Percek alatt hatalmas tűz lett a garázsban az ott tárolt járművek, gumiabroncsok és ruhák miatt.
A rögtönzött önkéntes csapat, két benzinüzemű gépjárművet is kihozott a lángok közül, megakadályozva ezzel a felrobbanásukat, továbbá minden információt beszereztek a melléképületben lévő dolgokról, mire a tűzoltók megérkeztek, felgyorsítva ezzel a tűz oltását. Egy diesel üzemű Audi még így is bennégett, azt már nem sikerült kimenteni.
A helyszínre négy településről is érkeztek egymás után a tűzoltók, akik végül megfékezték a lángokat, de a lakóházra átterjedt tűz annak tetőszerkezetét és a szomszédos bölcsődét is megrongálta.
A tűz keletkezésének okai egyelőre ismeretlenek.
A három önkéntes, gyors és határozott reagálása hozzájárult ahhoz, hogy nem lett még nagyobb tragédia a tűzesetből.
MÖM hírszolgálat

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük