Hírek

Példaértékű összefogás! Egy tolókocsiba kényszerült idős asszonynak, a MÖM tagjai biztosítottak egy évre elegendő tűzifát

A Magyar Önvédelmi Mozgalom nemcsak a biztonságra ügyel, illetve nemzeti hagyományainkat ápolja, hanem segít a nehéz helyzetbe került, rászoruló honfitársainkon is.
Ezúttal egy idős hölgynek segítettünk Nagytétényben, tűzifa felajánlással, házhozszállítással és a behordásával. Az akciót Ifj. Balogh Attila István bajtársunk kezdeményezte és Bartal András budapesti vezetőnk irányításával bonyolítottuk le.
A csapat Budaörsön találkozott reggel 9 kor, ahol az Attila által felajánlott tűzifát előkészítették, feldarabolták a bajtársak, majd felpakolták az Esze Tamás segítőnk által biztosított teherautóra. Fél 12 kor indult a csapat Budafok-Nagytéténybe ahová én Csepelről kerékpárral érkezve csatlakoztam, hogy a lepakolásban-behordásban tudjak segíteni.
Éppen egy időben érkeztünk, rövid egyeztetés után, neki is láttunk. Valaha szebb napokat látott környék ez, lepusztuló egy emeletes házakkal az egyik ilyenben lakik a néni.
A novemberi szürkeség,  a házban szinte tapintható és érezhető volt a ,,szegénység-szaga” nyomasztó érzése ellenére sokkal erősebb volt a segíteni akarásunk tettvágya és ennek öröme.
A csapat egy része a teherautón készítette elő a lehordandó fát, egy része a pincébe hordta le, egy bajtársunk pedig a pincében rendezte el. Szűk egy óra alatt lehordtuk, így a hölgy téli tüzelője biztonságos mennyiségben biztosítva lett, amiért nagy szeretettel és hálával fogadott bennünket.
Hálás köszönet  Ifj. Balogh Attila István bajtársunknak a tüzelő felajánlásért, Bartal András budapesti vezetőnknek a szervezésért , Esze Tamás bajtársunknak a teherautóért, valamint Vida Istvánnak és kisfiának, Pintér-Baranyi Jánosnak, és az összes ott segítő bajtársunknak az áldozatos munkáért.
Örülök hogy én is hozzá tudtam járulni, egy idős honfitársunk gondjának az enyhítéséhez. (Hamvai Krisztián – MÖM Csepel)
MÖM hírszolgálat

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük