Hírek

A MÖM és a Mi Hazánk segítségével került pont a Tassi illegális lakásfoglalási ügy végére.

Balogh Viktor és családja januárban visszaköltözhet az otthonába.
Több korábbi híranyagban is beszámoltunk róla, hogy a Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjai, egy illegális lakásfoglalási eset kapcsán nyújtottak segítő kezet egy családnak, akiknek a Bács-Kiskun megyei, Tass településen található ingatlanjukba, egyik napról a másikra egy cigány család költözött be, mondván, a lakás az övéké.
Ennek már négy éve, és a jogos tulajdonos azóta nem használhatta az ingatlant, noha több közművet is ő volt kénytelen fizetni.
Majd az elmúlt év őszén végső elkeseredésében, vette fel a kapcsolatot László Attilával a Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetőjével.
Ezt követően László Attila, és Csernai István MÖM Pest megyei vezető, továbbá néhány bajtársuk, elkísérték az ingatlan tulajdonosát a házához, mivel előtte őt, és a családját is többször megfenyegették.
Akkor az erősen lelakott ingatlant birtokba is vette a fővárosban elő tulajdonos, de másfél hónap múlva, feltörték a házát, és ismételten beköltözött a cigány család.
Ezt követően 2021. januárjában, tartva az újabb agressziótól a MÖM, a Mi Hazánk Mozgalom tagjai és jogásza Dr. Fiszter Zsuzsa, valamint a Betyársereg kíséretében érkezett meg, Balogh Viktor ingatlantulajdonos a családi otthonához.
Az alkalmi csapat a rendőrséget is értesítette az ottlétéről, és intézkedést kért tőlük, hogy a család birtokba tudja venni az otthonát.
A kiérkező hatóság viszont teljesen tanácstalannak tünt, mivel képtelen volt a jogi paragrafusok között eligazodni. Végűl a helyszínen tartózkodó rendőrök, arról tájékoztatták a tulajdonost, hogy amíg nincs végzés az önkényes lakásfoglalásról, addig nem tehetők ki az ingatlanról a benne tartózkodó egyének.
Korábbi cikk a januári akcióról és az eset bonyolult hátteréről :
Ezt követően, döntött úgy a tulajdonos, a MÖM vezetősége és jogásza dr. Váradi Imre, valamint a Mi Hazánk jogásza dr. Fiszter Zsuzsa, hogy ingatlan kiürítési peres eljárás keretében, szereznek érvényt az igazságnak.
Az ügyben a Kunszentmiklósi Járásbíróság járt el, majd a második tárgyalási napot követően, november 24-én, dr. Varga Erika bírónő mondta ki az ítéletet, amely értelmében a jogosulatlan ingatlanhasználoknak, legkésőbb 2022. január 16-án, el kell hagyniuk az ingatlant.
Az ügyben alperesként szereplő, illegális lakásfoglalók, ugyanis nem tudták hitelt érdemlően bizonyítani, hogy milyen jogcímen tartózkodnak az ingatlanban.
A felperes viszont minden dokumentummal rendelkezett, ahhoz, hogy bizonyítani tudja az igazát.
A Mi Hazánk szakjogászának dr. Fiszter Zsuzsannának álláspontja szerint, az igazságnak végül mindig győznie kell!
Mint elmondta a Tassi ingatlan ügy is ezt példázza.
„Amikor terepszemlén jártunk az ingatlan tulajdonossal, látható volt a hatóságok és az illegális lakásfoglalók már-már tipikussá váló és beidegződött reakciója. Mintha egy előre megbeszélt forgatókönyv alapján, történne minden, és a rendőrség feladata a bűnözők védelme lenne.
Sajnos egy átlag magyar ember nem száll ringbe egy lelakott, elértéktelenedett ingatlanért, főleg ilyen agresszív emberekkel szembe. Amelynek az a következménye, hogy a gyenge törvényeket könnyedén kijátszva, a lakókörnyezetben élők számára is élhetetlenné teszik a mindennapokat.
A Mi Hazánk Mozgalom és a MÖM a kezdetektől jogi segítséget nyújtott az érintett családnak, melynek folyományaként el is indult egy hathatós bírósági eljárás. Ennek is köszönhetően a pert végül az ingatlan tulajdonosok nyerték meg, így most már hivatalosan is beköltözhetnek a hosszú évek óta húzódó illegális lakásfoglalás után” – zárta gondolatait a Mi Hazánk szakjogásza.
László Attila MÖM vezető, is örömmel nyugtázta, hogy végre pont került az egy éve húzódó harcuk végére.
Mint elmondta a bírósági tárgyalásokra is minden alkalommal elkísérték Balogh Viktort és családját. Valamint január 16-án, is ott lesznek a családdal, amikor végre ismét birtokukba vehetik az otthonukat.
„Sajnos napjainkban futószalagon érkeznek hozzánk a hasonló, vagy még ennél is botrányosabb esetek.
A lakosság védtelen és kiszolgáltatott, mivel a törvények gyengék és könnyen kijátszhatóak. Az igazságnak így nagyon nehéz érvényt szerezni. De ahogy az erőnk bírja, amiben tudunk mindig segítünk. Ez a mostani eset is azt támasztja alá, amennyiben következetesen végig viszünk egy ügyet, akkor van remény.
Viszont a rendszernek nem így kellene működnie egy egészséges jogállamban, hogy csak akkor történik valami, ha nyilvánosságot kap egy eset” – nyilatkozta László Attila.
Rendet és biztonságot Magyarországon!
MÖM hírszolgálat

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük