MAGYAR ÖNVÉDELMI EGYESÜLET

Kijevi egyetemisták, vagy illegális bevándorlók?

Kijevi egyetemisták, vagy illegális bevándorlók?
Csapi és tuzséri cigányok, vagy háborús menekültek?
Oknyomozás Záhonyból.
Tegnap dél körül érkeztünk meg Záhonyba a Pest, Békés és Hajdú – Bihar megyékben összegyűjtött felajánlásokkal.
A szállítmányt átadva az előzetesen egyeztetett helyszínen, ahol ígéretet kaptunk arra vonatkozóan, hogy az adományokból kizárólagosan a kárpátaljai magyarok részesülnek, kezdtük meg alkalmi stábunkkal a helyi viszonyokat feltáró oknyomozást.
Az ügyben érintett, hivatalos szervek munkatársait, helyi és szomszédos határ menti településeken élő lakosokat, karitatív szervezetek munkatársait kérdeztem meg a hatalmas mennyiségben érkező adományok sorsáról és a menekültek etnikai összetételéről, mivel nagy szükségét éreztem mindennek a településen tapasztaltak miatt.
A közel három órás tényfeltáró oknyomozás minden részletét nem írom le, mivel az összkép teljesen egyértelmű, és további megoldásra váró kérdést feszeget. A tények: A segélyszállítmányok és jószándékú felajánlások jelentős része, annak döntő többsége nem a kárpátaljai magyarokhoz kerül. Záhony öt napja leginkább a csapi és tuzséri cigányok Mekkája, akik sáska módon lepik el a segítség pontokat, élősködnek a segélyszállítmányokon, visszaélve az adományozók jószándékával.
Megjelentek a színes bőrű menekültek, akik a hivatalos szervek tájékoztatása szerint menekülő kijevi egyetemisták (valóban vannak ilyen kinézetűek) , de egy másik részük a helyi lakosok elmondása és a tapasztaltak alapján beazonosíthatatlan személyazonossággal rendelkező bevándorló lehet.
A Kárpátaljáról ténylegesen menekülő magyarok az esetek döntő többségében, csak egy éjszakára maradnak, vagy még annyi időre sem a segítségpontokon, mert onnan rokonokhoz, ismerősökhöz, illetve jószándékú honfitársaink által felajánlott átmeneti szállásokra mennek.
A segélyszállítmányok jelenlegi formában történő felhasználása nem az általunk és a felajánlók által elvárt formában történik.
Megoldást a kialakult helyzetre, mivel a segítségnyújtásra továbbra is szükség van, a ténylegesen itt, vagy a határon túl tartózkodó kárpátaljai magyarok célzott – célirányos támogatása jelenti.
Minden magyar felelős minden magyarért!
László Attila MÖM vezető
Mi Hazánk Mozgalom Pest megye 10. sz választókerület országgyűlési képviselőjelölt

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük