Hírek

Ukrán vendégmunkások garázdálkodtak Jászberényben – a MÖM azonnal reagált a problémára.

Az elmúlt hét folyamán futószalagon érkeztek panaszok a MÖM jászberényi tagjaihoz a városban tartózkodó Ukrán vendégmunkásokkal kapcsolatban.

Jászberényben az elmúlt évek során mintegy 5000 fő körüli Ukrán vendégmunkás érkezett, amely körülmény már csak a nagy számok törvénye alapján is, magában hordozza  a problémákat. A jelenlegi feszült politikai helyzetben fontos hangsúlyozni, hogy nem Kárpátaljai Magyarokról van szó, hanem olyan Ukránokról, akik nem tudnak és nem is akarnak magyarul megszólalni, annak ellenére, hogy már évek óta Magyarországon tartózkodnak.

Hozzájuk köthető azoknak a kötekedő, és erőszakos cselekmények az elkövetése, amelyek a békés életre jogosan igényt tartó Jászberényi polgárokban félelmet keltenek.

Többek közt ennek kapcsán alakult meg az elmúlt évben a MÖM Jászberényi csoportja, akik kiegészülve a patrióta gondolkodású helyi lakosokkal, a sport, hagyományőrzés és jótékonysági akciók mellett, ha kell akkor a rendszeres utcai jelenlétükkel irányítják rá a rendőrség figyelmét az időnként tarthatatlanná váló közbiztonsági állapotokra.

A MÖM helyi tagjai, kiegészülve helyi lakosokkal és más településekről érkező bajtársakkal ezen a héten három alkalommal is figyelemfelkeltő sétát tartottak, amely hatására a rendőrség is megfelelő létszámmal vonta ellenőrzése alá a várost.

 

Az alábbiakban Fazekas László MÖM Jászberényi vezető rövid beszámolója az első sétát követően:

„Sziasztok.

Megvolt a héten az első sétánk!

Örömmel láttuk, hogy a rendőrség figyelmét is felkeltették az elmúlt napok eseményei!

A piac és környékén több autóval is jelen voltak és az ott lévő embereket igazoltatták! Itt is köszönjük a munkájukat 

Ezt az állapotot és felügyeletet jó lenne fent tartani!

Amivel csak tudunk mi hozzá járulunk!!!

Arra készülni kell, hogy jön a jó idő és egyre többen lesznek a köztereken!

Kérünk benneteket, hogy mindenki segítsen egy kicsit azért hogy élhetőbb legyen a kis városunk!!!

Holnapi séta 19:00 kor indul a posta parkolóból!

Gyertek mutassuk meg, hogy miénk Jászberény és nyugodt életet szeretnénk élni!”

Az eredményes fellépést a város lakossága kitörő lelkesedéssel fogadta, és hálás, elismerő kommentek tucatjai érkeztek a MÖM Jászberény tagjainak a közösségi oldalára is.

A szerdai napom, már a MÖM vezetőivel érkeztünk Jászberénybe, és velünk tartott Bartha Barna a Mi Hazánk Mozgalom Nemzetpolitikai Kabinetjének az elnöke is.

A szakpolitikus ígéretet tett arra vonatkozólag, hogy pártja megkeresi az ukrán nagykövetséget és nyomatékosan kérni fogják őket, hogy intézkedjenek a városban tartózkodó vendégmunkások normális viselkedésének a tekintetében.

A MÖM Jászberényi tagjainak jogkövető fellépése, ismét ráirányította a hivatalos szervek figyelmét a problémára, így a közös fellépés átmenetileg normalizálta a Jászság fővárosában eluralkodott, nemkívánatos állapotokat.

Mindezek kapcsán ismételten fontos kihangsúlyozni, hogy a lakosság biztonságérzete, a köz biztonsága egy olyan kivívott társadalmi értékünknek számít, amely minden magyar állampolgárt egyformán megillet, és amelynek a hiányát a jelenlegi magyar társadalom fokozottan megszenvedi.

Magyarországon az állampolgárok biztonságérzetének a javításában – helyreállításában a hivatalos rendvédelmi szervek és a rendőrséggel együttműködő szervek tevékenységével párhuzamosan szükségessé vált a társadalom civil tagjainak a kollektív munkája is.

Eljött az ideje annak, hogy a közbiztonság javítása mentén a hivatalos állami rendvédelmi szervek és önkormányzatok működjenek együtt az állampolgárok, illetve a jogi személyek – civil szervezetek és jogi személlyel nem rendelkező személyi egyesülések mindazon tagjaival akik ismerik, tudják jogaikat, kötelezettségeiket, azokat követik és betartják.

A lakossági biztonságérzetének a helyreállítása legyen egy olyan közös célunk és eredményünk, amelyet az állami szervek, intézmények, önkormányzatok, civil szervezetek, valamint a jogkövető magyar állampolgárok összefogása és együttműködése által teremtünk meg.

 

 

László Attila Tibor
MÖM vezető

MÖE elnök

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük