MAGYAR ÖNVÉDELMI EGYESÜLET

Egy mozgáskorlátozott édesanya reménytelen helyzetében érkezik a MÖM segítő keze.

A „gazdag Budaörsön is van baj, ahol az öt éves kislányát egyedül nevelő mozgássérült édesanya szorul mielőbbi segítségre.
Tegnap délelőtt mértük fel a szükséges tennivalókat annál a 39 éves hölgynél aki egy dohos levegőjű, vizes padlójú, felülről beázó lakásban éli kislányával az életét.
Az egészségi állapota miatt mindössze napi néhány órás fizikai munkát elvégezni képes édesanya, négy órás takarítónői munkáért járó pénzből él. A gyermeke apja tartási díjat nem fizet, így ebből a minimális jövedelemből esélye sincs , hogy rendbe tudja hozni az otthonát.
A tragikus körülményről József György a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjelöltje értesített bennünket és a vele történt egyeztetést követően kerestük fel, Csernai István, Pest megyei MÖM vezetővel a kis családot.
A lakásba lépve azonnal érzékelhető volt számunkra a szegénység fojtogató érzése, amely arra sarkalt bennünket, hogy valamilyen formában megoldást találjunk a tragikus körülmény megszüntetésére.
Az első és legfontosabb lépés az elavult és roggyant tetőszerkezet azonnali cseréje és felújítása, amely következtében megszűnik majd a beázás. Ehhez rendelkezésre áll a családsegítő által utalt 100 ezer forint, és valamennyi cserép amely ugyan segítség, de önmagában nem elegendő ahhoz, hogy az anyagköltséget és a munkadíjat fedezze.
Ezért a Magyar Önvédelmi Mozgalom a szükséges munkálatok elvégzésének a felmérését követően ígéretet tett arra, hogy július 2-án egy ács szakmában jártas bajtársunkkal, egy bádogos bajtársunkkal, valamint egy kisebb brigáddal felvonul és társadalmi munkában elvégzi a szükséges munkálatokat, hogy a kiscsalád otthona újra élhetővé – lakhatóvá váljon.
A javítási anyag és logisztikai költségek tekintetében pedig felhívással fordulunk azokhoz a jóérzésű honfitársainkhoz, akik valamelyest hozzá tudnak járulni ahhoz, hogy újra biztonságot jelentő otthona legyen a budaörsi anyukának és kislányának.
Támogatásukat az alábbi számlaszámon tudjuk fogadni, a közlemény rovatba (Budaörs tető) feltüntetéssel.
A Magyar Önvédelmi Egyesület számlaszáma:
OTP Bank: 11733137-23380286
IBAN: HU66 1173 3137 2338 0286 0000 0000
BIC(SWIFT)KÓD: OTPVHUHB
Az összefogás ereje, csodákra képes!
László Attila Tibor
MÖM vezető
MÖE elnök

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük