Hírek

Rendrakás a nyolcadik kerületben – MÖM AKCIÓ!!

Tisztelt Honfitársunk!

Kérjük fogadd tőlünk szeretettel az alábbi beszámolónkat!

Üdvözlettel!

Magyar Önvédelmi Mozgalom

A MÖM Budapesti tagjai segítettek a lakásbitorlónak, hogy villámgyorsan távozzon. 

A tolókocsis néni így biztonsággal hazatérhetett otthonába a kórházból.

Visszatérő problémát jelent a magatehetetlen, egyedül élő, bajba jutott, idősebb emberek helyzetének kihasználása Budapest szerte. Eltartási szerződések, tulajdonátruházások, beköltözések történnek megtévesztéssel, behízelgéssel,  helyzetkihasználással.

Ennek lehettek néma tanúi a hatóságok, szomszédok a VIII. kerületben. Esetünkben egy fogyatékkal élő fiát nevelő, tolószékhez kötött idős hölgy lakhatása került veszélybe. Kórházban létének tíz hónapja alatt fia az idős hölgy tulajdonában lévő 24 nm-es lakásba együttérzésből, sajnálatból, önszántából engedte be az oda bekéredzkedő roma származású férfit.

A roma fiatal a helyzetet kihasználva sajátjaként használta más ingatlanát, félelemben tartva annak jogos használóját és a kórházból haza készülő tulajdonost.

A tulajdonos a hatóságok eredménytelen megkeresése után a Mi Hazánk mozgalomhoz és a Magyar Önvédelmi Mozgalomhoz fordult…..

Az alábbi jelzés érkezett július 4-én, a MÖM Budapesti szervezetéhez: „Hetekkel ezelőtt megkeresett egy idős hölgy aki1 éve kórházban van, mindkét lábát amputálták. A 24 m2-es lakásában maradt az enyhén fogyatékos fia, akire rászállt egy cigány származású férfi, ott is lakik vele a lakásban.  A hölgy most hazamegy a korházból és jogosan fél, hogy a cigány férfi nem engedi be. 

Abban kéri a segítségünket, hogy 2022, július 5-én 15,00 órakor valaki legyen jelen a Mi Hazánktól,  hogy gondtalanul bemehessen a lakásába. Zárcseréről már gondoskodik.

A cím: ……………….

Kapu kód: …………………..

Köszönöm szépen ha találsz valakit erre a feladatra.”

Alábbiakban a  MÖM Budapest vezetőjének beszámolója a segítségnyújtásról: Július 5-én, a Magyar Önvédelmi Mozgalom négy tagja várta a ház előtt az idős hölgy hazaérkezését, majd a betegszállítóval történő megérkezését követően segítettünk a nénit (aki rokkant, nincsenek lábai) bevinni a lakásába.

Az amputált lábú néni lakásán az általa említett kéretlen vendég ott tartózkodott.

A roma férfit távozásra buzdítottuk, aki személyes tárgyai zömét hátrahagyva kelletlenül távozott, azzal a kikötéssel, hogy később még visszajön hátrahagyott használati tárgyaiért, ruháiért. Ezen holmikat a lakástulajdonos néni kérésére a lakásból ki, a függőfolyosóra pakoltuk. A férfival közöltem, hogy inkább ne bátorkodjon többet ide visszajönni!

 

Furának találtuk, hogy az illető semmi mást, mint egy kerékpárt és egy nagy értékű csempevágó gépet azonnal magához vett, s úgy távozott. Ezen két utóbbi eszköz a lakástulaj szerint valószínűleg lopott lehet. Ezt a néni fia nem cáfolta, de hozzátette, hogy inkább annak testvére tolvaj életmódú.

 

A lakás koszos, rendetlen, csótányirtás szükséges az eltelt egy év alatt eléggé lelakott állapotba került.

Segítettünk a zárakat kicserélni és a némi rendrakást is végeztünk, hogy a néni tudjon kerekes székével közlekedni a lakásba.

Megbeszéltem a hölggyel és a fiával, hogy semmilyen módon ne engedjék vissza a roma férfit és mindig tartsák zárva a rácsot. Megadtam és beállítottuk a számomat gyorshívóra ha bármi gond lenne.

Majd a feladat megoldását követően, négyen egy közérzetjavító sétát is tettünk a környéken Lujza utca, Mátyás tér , 32 tere útvonalon.

Szabó László

 

Fel a győzelemre!

A gyors és eredményes intézkedés, a MÖM tagjainak bajtársi összefogása, az országos eredmények után itt Budapesten is arra sarkallja a mozgalom tagjait, hogy a lakosság, szomszédok, ismerősök segítségét kérjék a bajba jutott, problémával küzdő, máshol segítséget nem kapó személyek megtalálásában.

Amennyiben hasonló helyzettel, más problémával találkoznak és hisznek az összefogás erejében, keressék a MÖM országos és helyi szervezetét.

Kövesd a mozgalmat, állj közénk!

ITT TUDSZ CSATLAKOZNI:

https://magyaronvedelem.hu/?page_id=33

 

 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük